top of page

disse var med i 2019

evy kasseth røsten og robert follin

Regissører

Evy Kasseth Røsten er freelance skuespiller med lang spelerfaring. Hun var med som Ylva Gjavaldsdatter i Birkebeinerspelet 2017 og 2018, da hun også var regiassistent. Evy ser på spel som mye mer enn teater. – Det at folk ønsker å formidle sin historie med teatret som redskap styrker den kulturelle selvtilliten og holder liv i bygde-Norge! sier hun.

Robert Follin er profesjonell stuntmann, skuespiller og fight-koreograf. Han har vært med som Orm Steinvegg i Birkebeinerspelet 2017 og 2018, og han har vært fightansvarlig for Birkebeinerspelet siden starten. Robert har vært regissør for flere svenske stuntshow og spelproduksjoner.

ole fredrik wannebo

Torstein Skevla

Ole Fredrik Wannebo er en freelance skuespiller fra Trøndelag, bosatt i Trondheim. I tillegg driver han filmselskapet Ragnarok Film, som er aktuelt med flere filmer i løpet av det kommende året. Han var med i Birkebeinerspelet i 2017, i rollen som Audun Berserk, og han spilte Skjervald Skrukka i 2018. I år spiller han Torstein Skevla.

odin sigursen kristiansen

Kongsbarnet

Odin er ett år. Han er en utadvendt gutt med godt humør, som er veldig interessert i dyr. Han har ingen skuespillererfaring.

LISA BIRKENES THUN

Inga fra Varteig

Lisa Birkenes Thun har bakgrunn fra skuespill og teaterproduksjon ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. Hun arbeider frilans som skuespiller, danser og musiker, og har medvirket i flere teaterproduksjoner og kortfilmer, samt dubbet for NRK Super. Hun har også musikkbakgrunn fra band og soloprosjekter. Lisa har spilt rollen som Inga fra Varteig i Birkebeinerspelet siden 2017.

kjell andreas steinstad

Kjentmann 1

Kjell Andreas Steinstad kommer fra Biristrand og bor på Jørstadmoen der han driver eget snekkerfirma. Datteren hans, Karen Charlotte på 9 år, er også med i spelet. I tillegg som rollen som Kjentmann er Kjell Andreas med som baglerrytter.

fredrik gilde

Kong Håkon Sverresson

Fredrik Gilde er faglært tømrer, og han har jobbet på en hestegård på Nord-Island. Fredriks skuespillererfaring er fra Birkebeinerspelet. I 2018 spilte han Ståle Skrukka, Skjervalds svikefulle bror. I tillegg til å være en av baglerrytterne er han i år med som kong Håkon Sverresson, far til kongsbarnet.

per øyvind sørebø gulliksen

Varg

Per Øyvind Sørebø Gulliksen og sønnen Anund (12) fra Notodden gleder seg til å være med i Birkebeinerspelet. Familien driver Guvihaug - et sted for kulturopplevelser fra vikingtid og middelalder i Nordagutu i Telemark. Per Øyvind har vært med i filmen Birkebeinerne og bidratt i produksjoner for HBO. Far og sønn er både fightere, skikjørere og skuespillere i årets spel.

victor kristiansen

Stallgutt

Victor er 13 år og bor i Brumunddal. Han går i korps, driver med gitar og skuespill, og elsker å stå slalom. Han elsker også å drive med skuespill, fordi man møter så utrolig mange fine mennesker, og hans største drøm er å se seg selv på tv!

dag ekeberg

Birkebeiner

Dag Ekeberg er fra Hølen i Vestby. Han er med for tredje gang på rad, som både baglerrytter og birkebeiner i årets spel. Til daglig jobber Dag som professor i kjemi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås. Hjemme har han også to islandshester som han rir på så ofte han kan. 

guri kristiansen

Kostymesjef

Guri Kristiansen var med i Birkebeinerspelet 2017 som birkebeinerbestemor, og i 2018 spilte hun Gyda Gaute. Til daglig jobber hun som AKS-leder ved Moelv skole. Guri er også Birkebeinerspelets kostymesjef. 

ragnhild bjørge 

Ylva Gjavaldsdatter

Ragnhild Bjørge fra Fåvang er stuntdame og skuespiller på heltid og bor store deler av året i Los Angeles. Hun har blant annet premiert to filmer i Cannes, vært hesteansvarlig på Peer Gynt ved Gålåvatnet, spilt Kylo Ren i det første offisielle Star Wars stunt battle, spilt i flere spillefilmer, TV-serier og reklamer. I fjor var Ragnhild publikum under Birkebeinerspelet, men i år er hun med som Ylva.

egil larsen

Trond Prest

Egil Larsen har jobbet mye med revy og barneforestillinger. Han har vært med i revyer og kortfilmer i den lokale revygruppa Ringsaker Dannede Selskab, og i store og små barne- og familieforestillinger, bla. i Konserthuset i Oslo og Dyreparken i Kristiansand. Dette er andre gang han er med i Birkebeinerspelet som Trond prest.

robert follin

Orm Steinvegg

Robert Follin er profesjonell stuntmann, utdannet i USA. Han har koreografert fighter for film og teater, og han har medvirket i film-, tv- og teaterproduksjoner i Skandinavia, bl.a. , i Arn, Vikings, Mammon, Broen, Øyevitne, Fritt Vilt og filmen Birkebeinerne. Han har vært med i Birkebeinerspelet siden starten, som action designer og i rollen som baglerlederen Orm Steinvegg. I 2019 er han også regissør.

kasper svendsen

Inge Bårdsson/Lauge

Kasper Svendsen kommer fra Lillehammer og er utdannet ved LACC Theatre Academy i USA. Kasper har bodd i Los Angeles de siste fem årene og er skuespiller for det amerikanske teaterkompaniet Theatre Movement Bazaar, som nylig vant tre LA Ovation Award priser med forestillingen GRAIL PROJECT.

terje hovdal

Biskop Nikolas

Terje Hovdal er fra Brumunddal. Han jobber som politioverbetjent i Oslo politidistrikt, og har vært syklende politi, ridende politi, drevet forebyggende virksomhet og etterforskning, jobber nå som hovedinstruktør. Han har erfaring som sanger og skuespiller fra flere revyer samt tv og film. Han meldte seg til spelaudition som baglerrytter, men har i tillegg fått rollen som Biskop Nikolas og fighter.

bent skjøld

Audun Gyrdsson

Bent Skjøld er utdannet skuespiller fra NISS med bred erfaring. Han har vært ansatt ved Det Norske Teatret og Brageteateret i Drammen, og har også jobbet både foran og bak scenen, bl.a. ved Operaen og Vardeteateret. Bent er kinoaktuell i filmen Psychobitch. Han er også musiker.

sten bjørge skaslien hansrud

Skjervald Skrukka

Sten Bjørge Skaslien Hansrud er freelance skuespiller og har arbeidet både i det frie feltet og ved institusjonsteatre, samt gjort egne forestillinger. Han har gjort en rekke produksjoner ved Teater i Glåmdal og Teater Innlandet, og vært med i flere utendørsteatre og spel, bl.a. Anna i ødemarka og Marispelet. Han var med som Fridrek Slafse i Birkebeinerspelet i 2017 og 2018, og i år spiller han Skjervald.

jostein hetland

Olav Bjørnson Smørkoll av Varteig

Jostein Hetland er freelance skuespiller. Han spilte bl.a. i Peer Gynt på Gålå 2017-18 og i Les Miserables på Folketeateret 2017/18. Han har medvirket i en rekke TV-serier, bl.a. i NRK-serien «Oslo Zoo» i 2018. Jostein har vært med i Birkebeinerspelet helt fra starten av, og han spilte Erlend av Husabø i 2018. I år har han rollen som Ingas far, Olav.

eirik velta

Kjentmann 2

Eirik Velta er født og oppvokst i Hamar, han studerer ingeniørfag-elektro på NTNU i Gjøvik og skriver nå bacheloroppgaven sin. Eirik er hockeyspiller, men for tiden er skøytene lagt på hylla for å fokusere på utdanningen. Han har ingen bakgrunn fra teater, men tok muligheten i Birkebeinerspelet!

Birkebeinerbønder

Helena Christine Berg, Thea Caroline Berg, Julie Brunvoll, Merete Linden Dahle, Erik Ekeberg, Dag Ekeberg, Per Øyvind Sørebø Gulliksen, Anund Sørebø Gulliksen, Martine Ågedal Hansen, Dag Hylin, Jeppe Rojek Jensen, Bjørg Kjærem, Guri Kristiansen, Mari Lillesolberg, Emrick Lunde, Miriam Lunde, Agathe Lunde, Tom Thorvaldsen, Eirik Velta.

Helena Berg, Julie Brunvoll, Merete Linden Dahle, Erik Ekeberg, Per Øyvind Sørebø Gulliksen, Anund Sørebø Gulliksen, Martine Ågedal Hansen, Dag Hylin, Jeppe Rojek Jensen, Bjørg Kjærem, Guri Kristiansen, Mari Lillesolberg, Emrick Lunde, Miriam Kjærem Lunde, Agathe Kjærem Lunde, Tom Thorvaldsen, Eirik Velta.

Baglerryttere og -fightere

Christoffer Andersson, Aleksander Berntsen, Eira Kjus Brumoen, Dag Ekeberg, Helle Eskild, Fredrik Gilde, Kristoffer Hauger, Lage Li Hauger, Sondre Li Hauger, Terje Hovdal, Eva Margrethe Hylin, Erlend Isachsen, Moa Joelsson, Karoline Lerstad, Camilla Li, Eva Lind, Anniken Ottersen Lindbak, Britt Inger Lund, Sven Meyer, Vipsen Meyer, Nick Møller Pedersen, Sakke Elis Qvistrøm, Katja Sophie Spillum Svendsen, Kjell Andreas Steinstad, Oddveig Seljeset Tørud, Robert Aaserud.

torje antonsen

Trommeslager

Torje Antonsen, 22 år, er fra Narvik. Han studerer utøvende musikk og jobber som musiker. Spiller slagverk og perkusjon.

...og bak scenen

Inspisient: Ellen Grini

Komponist: John Stenersen

Trommeslager: Torje Antonsen

Action design: Robert Follin

Lys og lyd: Arrco

Kostymer: Guri Kristiansen

Produsenter: Mesna Islandshest v/Camilla Li, Kristoffer Hauger, Lage Li Hauger, Sondre Li Hauger

Arenasjef: Svein Sandbæk

Stallsjef: Maria Faye

Bodsjef, torget: May-Britt Bergundhaugen

Billettsjef: Ueli Maurer

Mat og overnatting: Mari Reiten, Thomas Fosseide og Svein Sandbæk

Markedsføring: Martine Ågedal Hansen og Sondre Li Hauger

Prosjektleder: Siw Volden 

Foto: Ian Brodie

Produsenter

Produsenter for Birkebeinerspelet er familien Li Hauger fra Mesnali. 


Camilla Li og Kristoffer Hauger har siden 1984 drevet Mesna Islandshest, og sammen med sønnene Lage og Sondre, tok de i 2016 initiativet til å starte opp Birkebeinerspelet hjemme på egen gård. Idéen ble klekket etter at familien i 2014/15 var vertskap, rytteransvarlige og statister i filmen “Birkebeinerne”.
    Dette er tredje året spelet arrangeres, og ved siden av full jobb legger hele familien ned masse penger, tid og arbeid for å få spelet i havn. 

    – Vi ønsker å satse på dette fordi det er moro. – Å jobbe sammen med så mange dyktige og entusiastiske mennesker gir inspirasjon og skaperlyst. Vi ønsker at spelet skal få en solid lokal forankring, og bidra til positive ringvirkninger regionalt. 

    –Stor, stor takk til alle som er med på å dra lasset, alt fra lokalt næringsliv, våre superdyktige regissører, alle på scenen, frivillige og gode støttespillere. Og sist, men ikke minst, en takk til alle som kommer for å se Birkebeinerspelet - vi lover dere en storslått opplevelse, og skal gjøre vårt beste for å gi dere vinterens RÅESTE spel!

bottom of page