• Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Vimeo Social Icon

© 2017 by BIRKEBEINERSPELET. 

medvirkende 2020

evy kasseth røsten

Regissør 2020
Spiller også Ylva Gjavaldsdatter

Evy Kasseth Røsten er freelance skuespiller med lang spelerfaring. Hun var med som Ylva Gjavaldsdatter i Birkebeinerspelet 2017 og 2018, og hun var regissør for Birkebeinerspelet 2019. I september 2019 ble Evy tildelt amatørteater-Norges gjeveste heder, Bøhrreprisen, for sitt engasjement og entusiasme for Spel og friluftsteater. I 2020 er hun igjen regissør for Birkebeinerspelet, og i tillegg står hun på scenen i rollen som Ylva Gjavaldsdatter.

 

Foto: Per Heimly

robert follin

Regiassistent 2020 og action-coordinator
Spiller også Orm Steinvegg

Robban Follin er profesjonell stuntmann, skuespiller og fight-koreograf. Han har koreografert fighter for film og teater, og han har medvirket i film-, tv- og teaterproduksjoner i Skandinavia, bl.a. , i Arn, Vikings, Mammon, Broen, Øyevitne, Fritt Vilt og filmen Birkebeinerne. Han har vært med i Birkebeinerspelet siden starten, som action designer og i rollen som baglerlederen Orm Steinvegg i 2017, 2018 og 2019, da han også var regissør sammen med Evy. Robban har vært regissør for flere svenske stuntshow og spelproduksjoner.

LISA BIRKENES THUN

Inga fra Varteig

Lisa Birkenes Thun er utdannet ved teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT/Nord Universitet). Hun har arbeidet som frilans skuespiller siden 2014 og medvirket i en rekke teaterproduksjoner, kortfilm og musikalske prosjekter, samt drevet det fargerike og omreisende teaterkompaniet Campingkompaniet siden 2016. Lisa er godt vant med utendørsteater, og har spilt rollen som Inga fra Varteig siden spelets oppstart i 2017.

Foto: Tonje Wik Olaussen

egil larsen

Trond Prest

Egil Larsen har jobbet mye med revy og barneforestillinger. Han har vært med i revyer og kortfilmer i den lokale revygruppa Ringsaker Dannede Selskab, og i store og små barne- og familieforestillinger, bla. i Konserthuset i Oslo og Dyreparken i Kristiansand. Dette er tredje gang Egil er med i Birkebeinerspelet som Trond prest.

terje hovdal

Biskop Nikolas

Terje Hovdal er fra Brumunddal. Han jobber som politioverbetjent i Oslo, og har vært syklende politi, ridende politi, drevet forebyggende virksomhet og etterforskning, jobber nå som hovedinstruktør. Han har erfaring som sanger og skuespiller fra flere revyer samt tv og film. Han var med i 2019 som baglerrytter og fighter, men i tillegg fikk han rollen som Biskop Nikolas, som han også spiller i årets spel. Sønnen Johannes er også med i Birkebeinerspelet, som gårdsgutt!

sten bjørge skaslien hansrud

Storbonden Audun Gyrdsson

Sten Bjørge Skaslien Hansrud er freelance skuespiller og har arbeidet både i det frie feltet og ved institusjonsteatre, samt gjort egne forestillinger. Han har gjort en rekke produksjoner ved Teater i Glåmdal og Teater Innlandet, og vært med i flere utendørsteatre og spel, bl.a. Anna i ødemarka og Marispelet. Han var med som Fridrek Slafse i Birkebeinerspelet i 2017 og 2018, han spilte Skjervald i 2019, og i år har han rollen som storbonden Audun Gyrdsson.

kasper svendsen

Skjervald Skrukka

Kasper Svendsen kommer fra Lillehammer og er utdannet ved LACC Theatre Academy. Han har siden 2017 vært skuespiller i teaterkompaniet Theatre Movement Bazaar, som nylig vant tre LA Ovation Award priser med forestillingen GRAIL PROJECT, og han har turnert i både Europa og USA. Kasper har spilt i roller som bl.a. Treplev (Måken) Dr. Jekyll & Mr. Hyde (Model Behavior), Anton Antonovitsj (Revisoren), Knute (Grail Project). Han spilte Arne i Kristinspelet 2019 og rollene som Lauge og Inge Bårdsson i Birkebeinerspelet 2019. 

ole fredrik wannebo

Torstein Skevla

Ole Fredrik Wannebo er en freelance skuespiller fra Trøndelag, bosatt i Trondheim. I tillegg driver han filmselskapet Ragnarok Film, som er aktuelt med flere filmer i løpet av det kommende året. Han var med i Birkebeinerspelet i 2017, i rollen som Audun Berserk, og han spilte Skjervald Skrukka i 2018. I år som i fjor spiller han birkebeineren Torstein Skevla.

jostein hetland

Olav Bjørnson Smørkoll av Varteig

Jostein Hetland er freelance skuespiller. Han spilte bl.a. i Peer Gynt på Gålå 2017-18 og i musikalen Les Miserables på Folketeateret 2017/18. I 2019 spilte han Bjørn Stallare i musikalen «Olav Den Heldige» under Olavsdagene. Han er i 2020 aktuell i filmen «Animositet». Han har medvirket i en rekke TV-serier, bl.a. i NRK-serien «Oslo Zoo» og «Kongsvikfamiliene». Jostein har vært med i Birkebeinerspelet helt fra starten av, og han spilte Erlend av Husabø i 2018. I 2019 hadde han rollen som Ingas far, Olav, som han også spiller i 2020.

elg elgesem

Inge Bårdsson og Lauge

Elg Elgesem er utdannet skuespiller fra Niss og Westerdals. Han spilte rollen som berserken Frikk I spillefilmen "Birkebeinerne" og i fjor kunne du se ham i rollen som polfareren Olav Bjaaland i storfilmen  "Amundsen". Elg er altså vant til å spille skuespill i kulda! Han var med i det første Birkebeinerspelet i 2017, og i år har han to roller, både adelsmannen Inge Bårdsson og birkebeinersoldaten Lauge.

guri kristiansen

Kostymesjef

Guri Kristiansen har vært med i Birkebeinerspelet siden 2017. Hun har spilt birkebeinerbestemor og Gyda Gaute, men Guris kanskje viktigste rolle er som Birkebeinerspelets kostymesjef! Til daglig jobber hun som AKS-leder ved Moelv skole.

ellen grini

Inspisient

Ellen Grini fra Brumunddal er Birkebeinerspelets inspisient på andre året. Hun har studert drama på NTNU Dragvoll, og har inspisienterfaring fra Trøndelag Teater.