top of page

medvirkende 2020

evy kasseth røsten

Regissør 2020
Spiller også Ylva Gjavaldsdatter

Evy Kasseth Røsten er freelance skuespiller med lang spelerfaring. Hun var med som Ylva Gjavaldsdatter i Birkebeinerspelet 2017 og 2018, og hun var regissør for Birkebeinerspelet 2019. I september 2019 ble Evy tildelt amatørteater-Norges gjeveste heder, Bøhrreprisen, for sitt engasjement og entusiasme for Spel og friluftsteater. I 2020 er hun igjen regissør for Birkebeinerspelet, og i tillegg står hun på scenen i rollen som Ylva Gjavaldsdatter.

 

Foto: Per Heimly

robert follin

Regiassistent 2020 og action-coordinator
Spiller også Orm Steinvegg

Robban Follin er profesjonell stuntmann, skuespiller og fight-koreograf. Han har koreografert fighter for film og teater, og han har medvirket i film-, tv- og teaterproduksjoner i Skandinavia, bl.a. , i Arn, Vikings, Mammon, Broen, Øyevitne, Fritt Vilt og filmen Birkebeinerne. Han har vært med i Birkebeinerspelet siden starten, som action designer og i rollen som baglerlederen Orm Steinvegg i 2017, 2018 og 2019, da han også var regissør sammen med Evy. Robban har vært regissør for flere svenske stuntshow og spelproduksjoner.

LISA BIRKENES THUN

Inga fra Varteig

Lisa Birkenes Thun er utdannet ved teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT/Nord Universitet). Hun har arbeidet som frilans skuespiller siden 2014 og medvirket i en rekke teaterproduksjoner, kortfilm og musikalske prosjekter, samt drevet det fargerike og omreisende teaterkompaniet Campingkompaniet siden 2016. Lisa er godt vant med utendørsteater, og har spilt rollen som Inga fra Varteig siden spelets oppstart i 2017.

Foto: Tonje Wik Olaussen

egil larsen

Trond Prest

Egil Larsen har jobbet mye med revy og barneforestillinger. Han har vært med i revyer og kortfilmer i den lokale revygruppa Ringsaker Dannede Selskab, og i store og små barne- og familieforestillinger, bla. i Konserthuset i Oslo og Dyreparken i Kristiansand. Dette er tredje gang Egil er med i Birkebeinerspelet som Trond prest.

terje hovdal

Biskop Nikolas

Terje Hovdal er fra Brumunddal. Han jobber som politioverbetjent i Oslo, og har vært syklende politi, ridende politi, drevet forebyggende virksomhet og etterforskning, jobber nå som hovedinstruktør. Han har erfaring som sanger og skuespiller fra flere revyer samt tv og film. Han var med i 2019 som baglerrytter og fighter, men i tillegg fikk han rollen som Biskop Nikolas, som han også spiller i årets spel. Sønnen Johannes er også med i Birkebeinerspelet, som gårdsgutt!

sten bjørge skaslien hansrud

Storbonden Audun Gyrdsson

Sten Bjørge Skaslien Hansrud er freelance skuespiller og har arbeidet både i det frie feltet og ved institusjonsteatre, samt gjort egne forestillinger. Han har gjort en rekke produksjoner ved Teater i Glåmdal og Teater Innlandet, og vært med i flere utendørsteatre og spel, bl.a. Anna i ødemarka og Marispelet. Han var med som Fridrek Slafse i Birkebeinerspelet i 2017 og 2018, han spilte Skjervald i 2019, og i år har han rollen som storbonden Audun Gyrdsson.

kasper svendsen

Skjervald Skrukka

Kasper Svendsen kommer fra Lillehammer og er utdannet ved LACC Theatre Academy. Han har siden 2017 vært skuespiller i teaterkompaniet Theatre Movement Bazaar, som nylig vant tre LA Ovation Award priser med forestillingen GRAIL PROJECT, og han har turnert i både Europa og USA. Kasper har spilt i roller som bl.a. Treplev (Måken) Dr. Jekyll & Mr. Hyde (Model Behavior), Anton Antonovitsj (Revisoren), Knute (Grail Project). Han spilte Arne i Kristinspelet 2019 og rollene som Lauge og Inge Bårdsson i Birkebeinerspelet 2019. 

ole fredrik wannebo

Torstein Skevla

Ole Fredrik Wannebo er en freelance skuespiller fra Trøndelag, bosatt i Trondheim. I tillegg driver han filmselskapet Ragnarok Film, som er aktuelt med flere filmer i løpet av det kommende året. Han var med i Birkebeinerspelet i 2017, i rollen som Audun Berserk, og han spilte Skjervald Skrukka i 2018. I år som i fjor spiller han birkebeineren Torstein Skevla.

jostein hetland

Olav Bjørnson Smørkoll av Varteig

Jostein Hetland er freelance skuespiller. Han spilte bl.a. i Peer Gynt på Gålå 2017-18 og i musikalen Les Miserables på Folketeateret 2017/18. I 2019 spilte han Bjørn Stallare i musikalen «Olav Den Heldige» under Olavsdagene. Han er i 2020 aktuell i filmen «Animositet». Han har medvirket i en rekke TV-serier, bl.a. i NRK-serien «Oslo Zoo» og «Kongsvikfamiliene». Jostein har vært med i Birkebeinerspelet helt fra starten av, og han spilte Erlend av Husabø i 2018. I 2019 hadde han rollen som Ingas far, Olav, som han også spiller i 2020.

elg elgesem

Inge Bårdsson og Lauge

Elg Elgesem er utdannet skuespiller fra Niss og Westerdals. Han spilte rollen som berserken Frikk I spillefilmen "Birkebeinerne" og i fjor kunne du se ham i rollen som polfareren Olav Bjaaland i storfilmen  "Amundsen". Elg er altså vant til å spille skuespill i kulda! Han var med i det første Birkebeinerspelet i 2017, og i år har han to roller, både adelsmannen Inge Bårdsson og birkebeinersoldaten Lauge.

asbjørn halsten

Kong Håkon Sverresson

Asbjørn Røen Halsten er freelance skuespiller og musiker, med erfaring bl.a. fra Askeladden Friteater, Det Norske Teatret i Norge - Brasil, og som improvisatør i Teatersport. Han har spilt i flere filmer, bl.a. Uburd: Myten Våkner og Now It’s Dark. Han var med som Frikk i Birkebeinerspelet i 2018, og i år spiller han Kong Håkon.

ludvik grønvold

Kongsbarnet/Eirik

Ludvik Grønvold (2) bor til vanlig i Oslo, men mamma Anna er fra Brumunddal, og det var Ludviks mormor som tipset om at Birkebeinerspelet var ute etter en kongssønn. Ludvik er en sosial og blid gutt som liker å være midtpunkt – det passer bra når man har selve “hovedrollen” i spelet! Ludvik spiller også Eirik, Ylvas og Skjervalds sønn, så han får mye teatererfaring denne vinteren!

bendik smedåsgjelten qvam

Bukkehorn, lur

Bendik Smedåsgjelten Qvam er fra Fåset i Tynset kommune. Han er basert i Oslo og jobber som freelance-musiker. Bendik er gitarist, men han spiller også andre folkeinstrumenter som bl.a. bukkehorn. Bendik har to landskappleiksseiere i sin klasse, og fikk i 2018 Fureprisen.

Dette er andre gang Bendik er med i Birkebeinerspelet, og i år er han også på scenen som birkebeiner!

Foto: Ida F. Kampenhaug

amund kleppan

Trommeslager

Amund Kleppan er en jazztrommeslager fra Lillehammer. Han debutalbum Venture kom ut høsten 2019. Han har turnert i nasjonalt og internasjonalt med bandene Kleppan Project og Aloft Quartet. Han har spilt med artister som Arild Andersen, Marius Neset, Randy Ingram og Marcin Wasilewski. Han studerer på Jazz Institute Berlin og Guildhall School of Music and Drama.

cleo lee-mcgowan

Sang

Cleo Lee-McGowan er operasanger Hun er fra Melbourne, Australia, og hadde sin debut med Sydney Symphony Orchestra i Peter Grimes i juli 2019. Hun har vunnet mange prestisjefylte priser og konkurranser og har turnert som solist. Hun er basert i London hvor hun studerer på Guildhall School of Music and Drama.

...og bak scenen

Komponist: John Stenersen

Trommeslager: Amund Kleppan

Sang: Lisa Birkenes Thun og Cleo Lee-MacGowan

Lys og lyd: Arrco

Pyroteknikk: Amund Behrns, Joakim Thorshaug, Mesnali Brannkorps

Kostymeassistent: Bjørg Kjærem

Stallsjef: Maria Faye, i stallen: Sønnøy Svarthaug, Johanne Faye

Boder og bedriftskontakt: May-Britt Bergundhaugen

Koordinator frivillige: Elisabeth Nilsson

Billettsjef: Martine Ågedal Hansen

Mat og overnatting: Mari Reiten, Thomas Fosseide, Svein Sandbæk, Silje Bjørnstad, Kjell Arne Haukåssveen

Markedsføring: Martine Ågedal Hansen og Sondre Li Hauger

Foto: Ian Brodie, video: Ola Børke

birkebeinerbønder og baglerryttere

Birkebeinerbønder: Fredrik Behrns, Ulric Berg, Selma Berg, Linda Bergaust, Aida Ekeberg Bergaust, Dag Ekeberg, Asbjørn Halsten, Julie Hansen, Lila Helseth, Ava Helseth, Johannes Hovdal, Dag Hylin, Monica Kjørum, Pernille Kjørum, Agathe Lunde, Miriam Lunde, Frida Nilsson, Ylva Røsten-Haga, Heine Røsten-Haga, Charlotte Steinstad, Fredrik Thorsen, Synne Thorshaug, Tom Torvaldsen, Sunniva Østerbø

Baglerryttere: Simen Bogen, Silje Landrø Botten, Dag Ekeberg, Helle Eskild, Frida Nilsson, Fredrik Gilde, Kristoffer Hauger, Lage Li Hauger, Sondre Li Hauger, Ingerid Helsing Almaas, Terje Hovdal, Dag Hylin, Eva Hylin, Erlend Isachsen,  Monica Kjørum, Pernille Kjørum, Karoline Lerstad, Camilla Li, Merete Linden Dahle, Anniken Ottersen Lindbak, Sven Meyer, Vipsen Meyer, Tonje Rødseth, Kjell Andreas Steinstad, Lars Aune Svarthaug, Ellen Foss Sørensen, Sandra Øversveen

Kjørekarer: Anders Hveem, Vidar Bjørnstad

guri kristiansen

Kostymesjef

Guri Kristiansen har vært med i Birkebeinerspelet siden 2017. Hun har spilt birkebeinerbestemor og Gyda Gaute, men Guris kanskje viktigste rolle er som Birkebeinerspelets kostymesjef! Til daglig jobber hun som AKS-leder ved Moelv skole.

ellen grini

Inspisient

Ellen Grini fra Brumunddal er Birkebeinerspelets inspisient på andre året. Hun har studert drama på NTNU Dragvoll, og har inspisienterfaring fra Trøndelag Teater.

produsenter

Produsenter for Birkebeinerspelet er familien Li Hauger. 

Camilla Li og Kristoffer Hauger har drevet Mesna Islandshest siden 1984, og sammen med sønnene Lage og Sondre tok de i 2016 initiativet til å starte opp Birkebeinerspelet hjemme på egen gård. Idéen ble klekket etter at familien i 2014/15 var vertskap, rytteransvarlige og statister i filmen “Birkebeinerne”. Dette er tredje året spelet arrangeres.

    – Vi ønsker å satse på dette fordi det er moro. – Å jobbe sammen med så mange dyktige og entusiastiske mennesker gir inspirasjon og skaperlyst. Vi ønsker at spelet skal få en solid lokal forankring, og bidra til positive ringvirkninger regionalt, sier de.

   

emrick lunde

Varg, birkebeiner

Emrick Lunde er fra Mesnali og var med i Birkebeinerspelet 2019 som Brynjulv på Auduns gård. Han var med i TV2-programmet Påskefjellet, der han arrangerte byeskyting og sto på treski. Emrick jobber som miljøterapeut på Veslelien, spiller i band og er over middels interessert i villmarksliv, hundekjøring, snø og skog. 
I år som i fjor er hele familien med i spelet: Bjørg Kjærem er søster til Audun Gyrdsson, Agathe og Miriam Kjærem Lunde er birkebeinere på Auduns gård.

tor bergundhaugen

Kjentmann 1

Tor Bergundhaugen er en kjentmann fra Mesnali. Han har drevet med lokalteater og revy i mange år, blant annet i Ringsaker Dannede Selskab. Han er i klovnegruppe sammen med Egil Larsen, og i år spiller han i Birkebeinerspelet.

fredrik gilde

Kjentmann 2

Fredrik Gilde er faglært tømrer. Fredriks skuespillererfaring er fra Birkebeinerspelet. Han var med som baglerrytter i 2017, i 2018 spilte han Ståle Skrukka, Skjervalds svikefulle bror, og i 2019 var han Kong Håkon Sverresson. I tillegg til å være en av baglerrytterne er han i år med som kjentmann.

bottom of page