vanlige spørsmål

lurer du på noe?

Hvor lenge varer forestillingen?


Forestillingen begynner oppe på gården, ved markedsplassen. Deretter går publikum i en vandring nedover mot Mesnavannet og langs vannet til spelplassen, der resten av forestillingen finner sted. Vandringen og tablåene der tar ca. 30 min., resten av forestillingen på spelplassen varer ca. 60 min.
Hva bør jeg ha på meg?


Birkebeinerspelet er utendørsteater, så kle deg etter været! Søk etter "Sør-Mesna" på Yr.no for siste oppdateringer.
Ellers gjelder gode, varme vinterklær: ull innerst, romslige vinterstøvler med god plass til ullsokker, ullsåler og evt. en varmepose (fås kjøpt i sportsbutikker). Dunjakke er et godt tips når man skal sitte en stund utendørs, gjerne med noe sne- eller vindtett over. Votter med varmeposer inni er gode å ha. Lue med øreklaffer er ikke å anbefale hvis man vil følge med på handlingen!
Husk sitteunderlag, evt. ulltepper, og legg ryggsekken under føttene så tar den mindre plass, og isolerer! Del tepper og underlag med naboen, Birkebeinerspelet er en uforglemmelig vinteropplevelse for alle!
Toaletter?


Det er flere toaletter oppe på gården (følg skilt), og to publikumstoaletter nede på spelplassen.
Hvordan kommer jeg meg til Birkebeinerspelet?


Se https://www.birkebeinerspelet.no/praktisk-info
Hvor kan jeg parkere?


Se https://www.birkebeinerspelet.no/praktisk-info Parkeringsvaktene våre viser vei når du kommer opp til Mesna.
Hva med mat og drikke?


Se https://www.birkebeinerspelet.no/praktisk-info Det er varm mat og drikke til salgs på markedet før og etter spelet. På grunn av sjenkereglene er det ikke tillat å nyte medbragt alkohol.
Tilgjengelighet for bevegelseshemmede?


Bevegelseshemmede kan etter avtale kjøre helt inn på gården, og vi kan ordne transport på vandringsdelen av forestillingen, både ned til spelplassen, og opp igjen etterpå. Ta kontakt med info@mesna.no i god tid.
Hvordan sitter publikum?


Dette er et vinterspel! Vi har bygget et amfi av sne på spelplassen, og på det sitter publikum godt isolert på halmballer. Vi har beregnet to personer pr. ball. NB! Det er ikke nummererte plasser. Det er ikke rygglene på halmballene, len deg på sidemannen! Og husk sitteunderlag!
Internasjonale gjester?


Informasjon om Birkebeinerspelet på engelsk finner du her https://www.birkebeinerspelet.no/english Mye av handlingen er actionfylt og lett å følge selv for de som ikke snakker norsk. Ved behov vil en engelsk guide gi en introduksjon oppe på gården før spelet starter. Har du behov for introduksjon på engelsk, så gi beskjed i god tid til info@mesna.no.
Kan jeg være frivillig?


Spel er dugnad! De aller fleste både på og bak scenen er med som frivillige. Statister, ryttere og andre medvirkende velges ut etter audition. Vil du være med og hjelpe til under spelet,se https://www.birkebeinerspelet.no/frivillig
Passer forestillingen for barn? Er det noen anbefalt aldersgrense?


Vi anbefaler ikke forestillingen for barn under 10 år, men foreldrene må vurdere dette selv. Birkebeinerspelet er ikke en barneforestilling, og noen barn kan bli skremt av høye lyder, flammer, kampscener hvor noen «dør», flammer, hester i full fart osv. Husk at det er annerledes å se dette på teater enn på film hjemme i sofaen. Det er heller ikke mulig å ta med barnevogn! Det er ikke plass til barnevogner på snøtribunen, og det er svært forstyrrende for forestillingen.
Hva synes hestene om å være med på spel?


Hestene på Mesna går ute sammen i flokk hele året, de kjenner hverandre og stoler på hverandre og på rytterne sine. Vi har fullt fokus på dyrevelferd og sikkerhet for både folk og dyr. Spelhestene er valgt ut av mange i flokken. De hestene som ikke trives med å være med på teater, byttes ut med andre, slik at vi får en ryttertropp som fungerer. Rytterne er plukket ut etter audition, de kjenner hesten sin godt og kan ri hensynsfullt og beholde roen selv når det går fort i svingene. All ridning på spelet er nøye innøvd, slik at hestene vet nøyaktig hva som skal skje og ikke blir redde. Men de lurer nok av og til hva vi mennesker holder på med...
Kan jeg ha med hund?


Det er dessverre ikke lov å ta med hund til Birkebeinerspelet.
Fotografering - kun til eget bruk


Det er lov å ta bilder til eget bruk, og vi er bare glade for om dere deler spelopplevelsen med venner og bekjente! Men ta bilder UTEN BLITZ, både av hensyn til forestillingen og ikke minst på grunn av hestene.
Fotografering med profesjonelt utstyr er ikke tillatt. Trenger du pressebilder, så ta kontakt med info@birkebeinerspelet.no.
Dyrevelferd


Vi har fullt fokus på dyrevelferd og sikkerhet for både folk og dyr. Spelhestene er valgt ut av mange i flokken. De hestene som ikke trives med å være med på teater, byttes ut med andre. Rytterne er plukket ut etter audition, de kan ri hensynsfullt. All ridning på spelet er nøye innøvd, slik at hestene vet nøyaktig hva som skal skje og ikke blir redde. Rådyret som brukes på julegildet på Auduns gård er donert av viltnemnda. Rypene til Ylva er donert etter lovlig jakt.
Hva med barnevogn?


Det er ikke mulig å ta med barnevogn! Det er ikke plass til barnevogner på snøtribunen, og det er svært forstyrrende for forestillingen.