top of page

medvirkende 2018

ole fredrik wannebo

Skjervald Skrukka

Ole Fredrik Wannebo er en freelance skuespiller fra Trøndelag, bosatt i Trondheim. I tillegg til teater driver han et filmproduksjonsselskap, Ragnarok Film, og er aktuell med flere filmer i løpet av året. Han var med i Birkebeinerspelet i 2017, i rollen som Audun Berserk.

jostein hetland

Erlend av Husabø

Jostein Hetland har erfaring fra tv- og sceneproduksjoner, spilte Mr. Trum­­­peterstråle i Peer Gynt på Gålå i 2017, og spiller for tiden i Les Miserables ved Folketeateret i Oslo. Han var birkebeiner i Birke­beinerspelet 2017, og i år har han rollen som Erlend. Han er med i bl.a. Best Før og Det kunne vært verre som kommer på tv i 2018.

LISA BIRKENES THUN

Inga fra Varteig

Lisa Birkenes Thun er utdannet skuespiller fra teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag. Hun har medvirket i en rekke produksjoner som skuespiller, danser og musiker, og driver danseteater-kompaniet Best Seat, i tillegg til Campingkompaniet, et omreisende musikk- og teaterkompani. Lisa spilte rollen som Inga fra Varteig i Birkebeinerspelet 2017, og er nå tilbake i samme rolle i årets spel.

egil larsen

Thrond Prest

Egil Larsen har jobbet mye med revy og barneforestillinger. Han har vært med i revyer og kortfilmer i den lokale revygruppa Ringsaker Dannede Selskab, og i store og små barne- og familieforestillinger, bla. i konserthuset i Oslo og Dyreparken i Kristiansand. Til daglig jobber han i Statped.

sten bjørge skaslien hansrud

Fridrek Slafse

Sten Bjørge Skaslien Hansrud er freelance skuespiller og har arbeidet både i det frie feltet og ved institusjonsteatre, samt gjort egne forestillinger. Han Startet på Oslo Nye med Spring Awakening, og har gjort en rekke produksjoner ved Teater i Glåmdal, bl.a. Støtt kom nye vårer og Stones in his pockets, og Teater Innlandet, bl.a. The 39 Steps. Han har vært med i flere utendørsteatre og spel, bl.a. Sommer i TyrolAnna i ødemarka og Marispelet. Sten Bjørge hadde også rollen som Fridrek Slafse i Birkebeinerspelet 2017.

jakob hetland

Gard Fridreksson

Jakob Hetland har erfaring fra ulike teatergrupper, bl.a. med Reisen til julestjernen og Bomber og bananer. Han spilte hoved­rollen i Oliver Twist i 2017, og var med i Peer Gynt på Gålå. Han fikk ungdommens kulturpris i Øystre Slidre i 2017, og har en sentral rolle i NRK-serien LUSER. Han spiller Gard i Birkebeinerspelet i år igjen!

ida leonora valestrand eike 

Gunhild Fridreksdatter

Ida har gjort flere reklamer og tv-serier, blant annet Det tredje øyet sesong 1&2, Kampen for tilværelsen, Detektiv Downs og Sandslottet. Hun hadde en av hovedrollene i filmen Operasjon Arktis hvor hun spilte lillesøsteren til sin virkelige bror Leonard. Ida har vært med på spel i flere år, og dette er hennes andre år i Birkebeinerspelet.

sverre sørensen

Gjavald Gaute

Sverre Ingvar Sørensen, 58 år gammal jeger, cowboy og vagabond fra Hvarnes i Vestfold. Har kone, barn, barnebarn, tre islandshester og bygdas kulaste katt! Var med som Baglerrytter i filmen Birkebeinerne - The Last King og i Birkebeinerspelet 2017. Jobber som sjåfør hos Kaare Mortensen A/S, avd Larvik.

guri kristiansen

Gyda Gaute

Guri Kristiansen var med i Birkebeinerspelet 2017 som birkebeinerbeste-mor, og hun er spelets kostymesjef! Til daglig jobber hun som AKS-leder ved Moelv skole.

evy kasseth røsten

Ylva Gjavaldsdatter

Evy Kasseth Røsten er freelance skuespiller. Hun startet på Trøndelag Teater med Peer Gynt, og har siden gjort teaterroller som Kristin Lavransdatter, Silje i Isfolket og Astrid i Juvikfolke. Innenfor tv og film har hun medvirket i bl.a. Seks som oss, Hawaii.Oslo, Død Snø, Dauinger, Reisen til julestjernen og Hjerterått. Hun har initiert et utendørsteater i hjembygda, og etter Birkebeinerspelet har hun premiere på monologen Farfarfortellinger på Turnéteatret Trøndelag. Foto: Janne Svit

martin furulund

Torstein Skjevla

Martin Furulund er freelance skuespiller med erfaring fra teater, film og tv. Martin har jobbet ved Haugesund teater og har gjort utendørsspelet Volsunga saga - Falken. Han spilte Skule i tv-serien Monster, han har medvirket i bl.a. Kraftidioten, Hodejegerne og Øyevitne, og er med i serien The Last Kingdom.

fredrik gilde

Ståle Skrukka

Fredrik Gilde er faglært tømrer, men jobber for tiden på en hestegård på Nord-Island. Fredriks skuespillererfaring er fra Birkebeinerspelet 2017, der han var med som Baglerrytter.

jon erik myre

Audun Berserk

Jon Erik Myre har jobbet som skuespiller siden 2012, i bl.a. Anne Franks søsken på Kilden teater- og konserthus, Rei­sen til Julestjernen og Brødrene Løvehjerte på Agder Teater, og de siste seks årene i Kaptein Sabeltann-universet i Kristiansand Dyrepark. Han har også medvirket i flere kortfilmer og TV-serier. I 2017 spilte han rollen som Gjavald Gaute i Birkebeinerspelet.

yngve berven

Biskop Ivar Skjalge

Yngve Berven gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 2005 og har siden vært ansatt ved bl.a. Det Norske Teatret, Riksteatret, Oslo Nye Teater og Nationaltheatret. Han har også medvirket i en rekke filmer og tv-serier, bl.a. Schmokk, Øyevitne og Maniac. Yngve spiller rollen som Biskop Ivar Skjalge for andre år på rad.

robert follin

Orm Steinvegg

Robert Follin er profesjonell stuntmann med utdanning fra USA. Han har koreografert fighter for film og teater, i tillegg til å jobbe som stuntmann og skuespiller i film-, tv- og teaterproduksjoner i Skandinavia. Han har bl.a. medvirket i Arn, Vikings, Mammon, Broen, Øyevitne, Fritt Vilt og filmen Birkebeinerne - The Last King. Robert spilte også rollen som Orm i Birkebeinerspelet i 2017.

lukas løkken haukåssveen

Håkon Håkonsson, kongsbarnet

Lukas Løkken Haukåssveen er spelets yngste medvirkende, født i april 2016. Han debuterer som skuespiller i Birkebeinerspelet 2018. Lukas liker oppmerksomhet, og han har vært hjemmets lille showman siden han begynte å gå. 

henrik Mathias berg

Eirik Skrukka

Henrik er en tre år gammel aktiv og glad gutt som bor i Lillehammer. Han er yngst av fire søsken. Da han var fem måneder gammel var han med i sin foreløpig første film, For Linnea.

asbjørn røen halsten

Frikk

Asbjørn Røen Halsten er freelance skuespiller og musiker, med erfaring fra teater, film og tvproduksjoner, bl.a. fra Askeladden Friteater og

Det Norske Teateret i Norge - Brasil, og egne produksjoner med teatergruppen "30på60". Han har lang fartstid som improvisatør i Teatersport. Han har spillt i flere filmer, bl.a. Uburd: Myten Våkner og Now It's Dark, som kommer på kino i mars.

amund kleppan

Birkebeinertrommis

Amund Kleppan er utøvende slagverker fra Lillehammer. Han studerer ved Jazz Institute Berlin. I 2017 mottok han talentprisen under Dølajazz. Han var med på Birkebeinerspelet 2017 som trommeslager.

mathias myren

Baglertrommis

Mathias Myren spiller vanligvis gitar i Oslo-baserte "ieatheartattacks", men trommer er det instrumentet som ligger hans hjerte nærmest. Han har spilt i diverse prosjekter rundt omkring i Norge, og har opptrådt på festivaler som Slottsfjell, Trondheim Calling og Øyafestivalen.

åsmund - brede eike 

Regissør

Åsmund - Brede Eike er skuespiller. Han har jobbet ved de fleste teatrene i Norge i alt fra musikaler og komedier til klassiske stykker. Han har også vært med i et utall tv-serier og filmer, blant annet filmen Birkebeinerne - The Last King, hvor han spilte rollen som Ståle. Han har også jobbet som regissør, bl.a. med spel.

øvrige medvirkende

Ryttere

Camilla Li, Kristoffer Hauger, Helle Eskild, Vipsen Meyer, Lage Li Hauger, Sondre Li Hauger, Dag Ekeberg, Ingerid Helsing Almaas, Martin Hvistendal, Eva Hylin, Erlend Isachsen, Moa Joelsson, Eira Kjus, Nick Møller Pedersen, Anniken Ottersen Lindbak, Sverre Sørensen

Sledekusk: Anders Hveem

Gårdsfolk og birkebeinere

Andreas B. Bratlie, Dag Ekeberg, Dag Hylin, Monica Cristina Kjørum, Eirik Kløvstad, Victor Kristiansen, 

Merete Lindén Dahle, My Ring, Tom Thorvaldsen

Baglernes fotsoldater

Christoffer H. Andersson, Asbjørn Røen Halsten, Dag Hylin, Monica Cristina Kjørum, Victor Kristiansen, My Ring

bottom of page